Doporučujeme
2012

Proč je mi mizerně?

Proč je mi tak moc mizerně, aniž bych něco špatného provedl?

...kolem šesté jsem dorazil z Brna do Pardubic a má drahá polovička zůstala v Brně, tudíž jsem slaměný vdovec. Línej slaměnej vdovec, kterému se nechtělo kutit v kuchyni.

Před půl hodinkou jsem si vyrazil do mekáče koupit večeři (mám to kousek) a po cestě jsem potkal starou paní. Vypadala normálně, netáhnul z ní alkohol, byla čistá přesto jsem se ji zadíval do očí když se blížila a zpomalil svou chůzi... Dívala se na mě smutnýma očima a evidentně chtěla něco říct a bylo vidět že si dodává odvahy, nakonec vykoktala něco v tom smyslu že je ji hrozná zima a jestli bych ji nemohl dát dvacet korun, pak se ponížením rozplakala a dala na útěk. Chvili jsem stál jako opařený, ale dohonil jsem ji vytáhnul z kapsy 8-10 kroun co jsem měl v drobných a vtisknul ji je do dlaně... a dal jsem se na útěk já.

Chápejte umím být na somráky dost drsnej a kdejaká minda co se potuluje kolem nádraží by u mě nepochodila, ale tahle paní byla jiná... klidně by mohl být mámou nebo babičkou kohokoliv z nás, sakra...!

Zapadnul jsem do mekáče, obsloužili mě hned, koupil jsem jednoho číze navíc a vypadnul zpátky na ulici a spěchal za roh, kde jsem tu paní potkal, chtěl jsem ji vrazit toho číze. Uviděl jsem skupinku tří lidí... a tu paní ležící na zemi. Napadlo mě, že to možná zkusila i na ně a ublížili jí. Doběhnul jsem k nim a zeptal se co se děje. Odpověděli mi že ji našli ležet na zemi a že už zavolali sanitku. Paní otevřela oči a natáhla ke mě ruku, z které ji vypadli ty drobné co jsem ji dal... kurwa drát co všechno mi probíhalo hlavou, když mě držela za ruku a lapala po dechu...! Zůstal jsem tam než přijela sanitka a doktor se ptal co se stalo a jestli ji známe... sklonil se k nám a paní zavřela oči. Zkusil ji změřit tep, pak mě prudce odstrčil a začali ji horečně nakládat do sanitky... bylo vidět že je hodně zle

a mě je zle teď, pořádně to se mnou zamávalo to vám povím... nevím proč o tom píšu, snad abych ten pocit, tu tíhu  rozložil mezi víc lidí a ulevilo se mi...

přemýšlím o tom jak jsem si chtěl vyčistit svědomí pár drobnýma a jedním čízem, jak blízko stála ta postava s kosou která dřív nebo později přijde za každým z nás a je mi fakt mizerně

 

//edit: Nedalo mi to a šel jsem brzy ráno do nemocnice zjišťovat jak to s paní je, protože telefonicky to zjistit nejde. Peripetie okolo ani nebudu popisovat a ve chvíli kdy už jsem to chtěl vzdát se konečně našel někdo, kdo mi pomohl.
Paní byla silně podchlazená a vyčerpaná, ale ve chvíli kdy jsem tam byl snad už i relativně v pořádku.

Před chvílí jsem volal oné nápomocné osobě z rána a dozvěděl jsem se, že za paní už dorazila dcera a odveze ji domů. Paní z nějakého důvodu předevčírem odešla z domu (cca nějakých 70km daleko), měla u sebe i bankovní kartu ale nepamatovala si pin a možná ani to k čemu je ta karta dobrá. Těžko se domýšlet jestli se pohádala s rodinou nebo prostě jen vyrazila na vánoční nákup a ztratila se, zapomněla.

Po x hodinách v jejím věku a v tomhle počasí a zřejmě o hladu...

Průměrná známka: 1,38

Komentář ke článku (24)