Doporučujeme
2012

Mystix Cup - co dál...?

3.4.2011 Trvalý odkaz

 

V sobotu 2.4.2011 proběhl první závod ze serie Grand Prix Mystix 2011 a přiznám se, že se mi to moc nezamlouvalo ani jako pořadateli ani jako přímému účastníkovi - závodníkovi.

Z mého pohledu závodníka to bylo doslova utrpení, kdy jsem za 6 hodin chytání vytáhl jednu rybu a nebyl jsem spokojen, stejně jako bych nebyl spokojen kdekoliv jinde. Mnoho lidí si za celý den nešáhlo na rybu vůbec.
Nesnáze a chybičky při vyhlašování bych odpustil nejen sobě, ale i pořadatelům jinde - problém byl v technice, která na poslední chvíli selhala (notebook vyplivl) a složitější sektorové počítáná se tak muselo provádět ručně.
Co se nedalo přehlédnout byl výstup mezi obsluhou roznášející občerstvení kolem vody (věk cca 25 let) a mezi panem Hamáčkem (71 let), který je pravidelným účastníkem těchto závodů a byl zde ze zdravotních důvodů jen jako divák. V tomto výstupu šlo o toto: P. Hamáček objednal dvě kávy na které čekal déle než 1 hodinu, když obsluha konečně dorazila tak donesla kávu jen jednu a ještě navíc jinou, než jaká byla objednaná (turek / rozpustné) a navíc si zapomněl říct i o peníze, pan Hamáček si na adresu obsluhy ulevil slovy: "Ty si blbej..." a tím pro něj celá věc skončila, nešel si nikam stěžovat, nedělal žádné další scény - věřím že kdyby nemusel bolestivě chodit o berlích, tak by si po půl hodině pro to kafe zašel sám. Od obsluhy nepadlo nic ve smyslu: "má chyba, to kafe vám za chvilku přinesu" a pan Hamáček svou nelibost projevil až na to konto, naopak reakce obsluhy byla neuvěřitelná, když tomuto starému pánovi o berlích začal dotyčný vyhrožovat fyzickým násilím, zkopnutím do rybníka apd. a ztropil divadlo tak velké, že to muselo být slyšet i na druhé straně rybníka. Z mého pohledu je tohle naprosto nepřípustné a poznámka starého pána by se dala přejít mávnutím ruky - mě z toho plyne, že my vlastně obsluhu obtěžuejeme a oni nám dělají vlastně milost, že to občerstvení roznáší, to bych bral kdyby bylo občerstvení zdarma, ale pochopitelně zdarma není. Tohle bylo moc na všechny, kteří toho byli svědky...
Verdikt: Chytání - hrůza, obsluha - dostatečná (nebudeme házet všechny do jednoho pytle, protože ostatní byli vždy v pohodě, ale i u toho jednoho platí čeho je moc toho je příliš)

Z mého pohledu pořadatele zklamání, hlavně pokud jde o ryby, před dvěma lety ve stejnou dobu byl spokojený i ten, kdo skončil třeba až na 55 místě, protože si chytil 10 kaprů a 20 cejnů. Cejni byli v revíru zlikvidováni a 10 kaprů má teď možná leda vítěz.... Pořádání závodů na této vodě nepatří k nejlevnějším, spíš naopak - jinde si účtují zhruba 1/3 za celý rybník z toho co zde musím zaplatit za 60 lidí. Když se chytalo hodně, tak jsem to prostě bral, protože se to tím dalo lehce ospravedlnit. Teď když se tu chytá méně než kdekoliv jinde, je ta cena naprosto mimo realitu. Pokud jde o občerstvení a obsluhu s tímto související, tak je to zcela mimo mou režii a mimo mou "pravomoc".
Jsou to čtvrté závody v řadě, kdy se ryby takřka nechytaly a mě je celkem jedno jestli tam ty deklarované ryby nejsou nebo jestli se někdo postará, aby nám při závodech nežraly - způsobů jak toho docílit je více. Navíc mám také pocit, že tam se svými závody spíš obtežujeme a blokujeme rybník, který by asi mohl být využit jinak s mnohem větším ziskem a přístup některých lidí mě v tom jen utvrzuje (viz ta epizoda s p. Hamáčkem).
Mám několik jiných nabídek, z kterých se mi momentálně nejvíce zamlouvá Bohdaneč, protože jednak reagují pružně na naše požadavky a potřeby, druhak je to za méně peněz včetně rozhodčích atd.. Je tam hospoda, je tam ubytování pro 10x více lidí a za pár šprdlíků. Konečné rozhodnutí je víceméně na mě a já se přikláním k tomu, aby další kolo proběhlo v Bohdanči. Hlavní důvod kvůli kterému jsem to vždy chtěl dělat v Lípě nad Orlicí už prostě neexistuje.
(Dvoudenní závody Orlický kapr jsou domluveny na poslední víkend v červenci stále ještě v Lípe nad Orlicí.)

VÝSLEDKY ZDE

 Očekávám, že se taky vyjádříte
 

 
BlueBoard.cz

Náhled  Bohdaneč - na obrázku
Délka strany břehu: 105 m
Obsádka: Kapr, amur, lín, cejn, plotice, perlín, jeseter (kolem 50cm), okoun, pstruh, siven
Charakteristika: Jedná se o zcela umělou nádrž, která je vydlážděná dlaždicemi 50x50cm, dno je tedy opravdu tvrdé, ale na hlubší straně s nánosem. Ryby silně reagují na hluk ze břehu, doporučuji všem tedy aby zachovávali maximální klid. Chytat se dá velmi úspěšně na plavanou i feeder, ale u feederu se musí počítat se spárami mezi dlaždicemi.
Měřit se bude každá chycená ryba 1cm = 1 bod bez rozdílu.
Sektory stejně jako v Lípě, kdo bude na A nebo B půjde na C nebo D a obráceně. místa budou všude stejně velká. Řešili jste sektor C v Lípě - to v Bohdanči odpadne

Průměrná známka: 1,67

Komentář ke článku (58)