Doporučujeme
2012

Závody Dřenice

Tak tyhle závody mi k srdci nikdy asi nepřirostou a stále trvající pochybnosti o regulérnosti se teď jistě nerozptýlily. Doplním více informací později

65%

 

//doplnění

Poprvé jsem se závodů zúčastnil v loni na podzim a byl jsem trochu překvapen koncentrací 50 lidí na 50 metrech, jelikož je nádrž široká 20m, tak jsem nečekal rybářské orgie v podobě desítek ulovených ryb, což se také potvrdilo. Vyhrál jeden můj známý, který chytal tak, že si seříznutou injekční stříkačkou vytlačil na háček váleček z vnadící směsi a nahazoval těsně ke druhému břehu (betonová zeď). Přišlo mi to poněkud divné, protože dle propozic je totální ZÁKAZ VNADĚNÍ a tohle je prostě srkačka bez krmítka, tenkrát jsem to řekl jemu načež kontroval tím, že ale na háček nedává nic jiného, což jakýs takýs smysl dávalo. Nicméně pochybnosti o tomhle způsobu přetrvávali, jelikož si nedokážu představit že bych přišel třeba dvoužebrým malým krmítkem a krátkým návazcem s háčkem bez nástrahy (tedy klasická srkačka)  a prošlo by mi to, přičemž se jedná de-facto o totéž.
Letos tímto způsobem chytalo přinejmenším 10 lidí, ale snad všichni měli na háčku červy nebo něco jiného plus ještě onen váleček nebo kouli z vnadící směsi.
No tak nevím...
Další letošní překvapení mělo podobu 70 míst na stejném prostoru, přičemž si z jara jeden z pořadatelů stěžoval na málo místa při jiných závodech, které se konají na mnohem mnohem mnohem větší vodě a mezi závodníky jsou mezery 3-5m a kapacita 72 míst.

Takže vůbec nešlo o to že jsem nechytil pořádnou rybu, jak si někdo myslí nebo ukrutnou nudnou otravu při sezení u vody, spíš o to když někdo konečně chytil 35cm kapra, tak chtě nechtě zamotal přinejmenším 5 lidí okolo a o to, že se za asistence rozhodčích krmilo, sice mírně přesto krmilo navzdory pravidlům.

65% je hodně dobré hodnocení

Komentář ke článku (0)