Doporučujeme
2012

Závody Zdechovice

Dlouho jsem poslouchal, jak je voda mimořádně dobře zarybněna kaprem i línem a co už může být lákavější na závodech? Rozhodl jsem se tedy, že pojedu a když už se neumístím, tak si aspoň zachytám.
Dokonce jsme si udělali čas a na revír se jeli podívat s týdenním předstihem, bohužel jsme neměli tolik času abychom si zkusili i zachytat. Nicméně jsme si obešli celý rybník, maje sebou spoustu pečiva různých druhů a typů - vše jsme naházeli do rybníka na různých místech. Zájem okamžitě projevilo velké množství bílé ryby, ale za celou dobu jen jeden jediný kapr - nedělal jsem unáhlené závěry.
O něco později jsme zaregistrovali vůz na opačném konci rybníka, v místech zarostlých vysokým rákosím a travou, tedy v místech odkud se určitě na závodech chytat nebude. Vydali jsme se tím směrem a zaregistrovali  nervozní pohyb snědých osob. Ve chvíli kdy jsme se přiblížili na 100 metrů, tak celá parta (pravděpodobně indických dělníků) naskákala do auta a ujela pryč způsobem za nějž by se nestyděl ani Sebastien Loeb, což mě tedy zarazilo, ale přičítal jsem to jejich přirozené plachosti v cizí daleké a rasistické zemi. V této chvíli ve mě zahlodal červík pochybností, jelikož vím jak snadno a rychle dokáží pytláci odrybnit nepříliš dobře střežené rybníky.

Nastal den D, přijíždíme k vodě a jsem skutečně překvapen množstvím lidí.
Čísla jsou napíchaná, mezery solidní
Placení a losování, ale trvá neskutečně dlouho, přestože se na tom podíleli 3-4 pořadatelé.
Po zaplacení a losování se odvleču optimisticky na své první místo
.
Začínáme chytat a mé lovné místo zaplavuje ohromné množství bílé ryby (perlíni, plotice) do 15cm délky, přetože jsem zvolil masovou vnadící směs. Při představě, že bych použil svou oblíbenou černou konopnou směs, se mi orosilo čelo =)
Za celé první kolo jsem zaregistroval chycení 5 kaprů a jednoho amura (100 lidí), přičemž 4 náhodné kapry ze vzdálenosti asi 100m, chyceni poblíž rákosí.
Nebudu to protahovat, druhé kolo probíhalo podobně...

Vítěz si vystačil ze čtyřmi kapry a jestli jsem dobře počítal, tak se chytlo 22 bodovaných ryb.


50%


//pořadatelům i věřím, že tam dali avizované tisíce kaprů a línů, ovšem rybník je třeba hlídat

 

Komentář ke článku (5)