Doporučujeme
2012

GP Orlice 2010 ostudné finále

24.10.2010 Trvalý odkaz

Včera 23.10. 2010 proběhlo poslední kolo Grand Prix Orlice 2010 a vě mě to vyvolává smíšené pocity - radost, spokojenost, zklamání a tak dále.

Pokud jde o včerejší závod, tak nejsem vůbec spokojený, protože realizační tým naprosto zklamal a pro příští rok ho budeme muset od základů vyměnit, to raději najmu za peníze partu studentů, než aby se opakovalo to co se stalo včera nebo při prvním kole na jaře. Nechci házet vinu na nikoho konkrétního a už vůbec se nechci zbavovat vlastní zodpovědnosti, ale takhle to prostě nepůjde. Nedorazili 3 týdny slíbení rozhodčí, hlavní rozhodči tam byl jen na zahájení (aspoň že tak), dozvěděl jsem se to doslova pár dnů před závodem, tak jsem ještě s majitelem rybníku zkusil sehnat náhradu a ve finále to vypadalo tak, že ryby měřili lidé kteři se měli starat o obsluhu a roznos občerstvení kolem vody. Z toho pochopitlně nebyl nadšený vůbec nikdo, ani já, ani majitel vody, ani náhradní rozhodčí a ve finále ani závodníci. Když chtěl někdo pivo nebo kávu, tak ji dostal ale než ji dostal, tak zase nebyl rozhodčí protože šel pro pivo kávu atd.. Primární vina za tenhle stav padá na mou hlavu, neboť jsem to byl já kdo se spoléhal na nesprávné lidi, kteří to dělali povětšinou "zadarmo", ale nikdy to nebylo úplně zadarmo.
Skutečně ušetřím, když dám každému "cizímu" rozhodčímu pár stovek, namísto placení jejich útraty na místě a pak slev na krámě. Když to není vidět v bankovkách, tak je to asi neviditelné =)

Vyhlášení byla samostatná kapitola, kde došlo k několika chybám a tady nutno říct, že i vinou samotných závodníků, kteří jednak neodevzdávali úlovkové lístky po odchytaném kole, což by bylo tentokrát omluvitelné výše zmiňovanými náhradními rozhodčími, kteří přesně nevěděli jak postupovat. Horší ale bylo, že odevzdávali vlastnoručně podepsané úlovkové lístky, kde se podepsali pod naměřenou cifru aniž by si ji zkontrolovali - podepisuje se to z důvodu, aby se pak při sčítání nemusel každý jednotlivý lístek kontrolovat zvlášť. Při vyhlašování se pak někteří divili... viz vzorový lístek kde je součet 250, ale závodník s klidem podepsal 150.

Vzorový úlovkový lístek

 

Sektor _A_ č._7_ – _1_. kolo

Jméno: ................................

Kapr, amur, lín, pstruh, jeseter, candát, štika 1cm = 1 bod

33

58

44

135

 

 

 

 

 

 

 

 

22

33

 

55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

součet

190

součet

 

součet

 

součet celkem

190

..........

Ostatní ryby 1ks = 10 bodů (cejn, plotice, okoun, jelci)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

mezisoučet

x

x

x

x

x

x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Součet celkem

60

 

 

Hlavní součet: …..................250.......................


Podpis závodníka: .......................................

 

Při samotném vyhlašování jsem měl notebook, kde byli výsledky v excelovských tabulkách a kde jsem se to pak snažil během vyhlašování opravovat... což mělo za následek, že jsem poškodil v tabulkách vzorec, což by pro ten jeden samotný závod nevadilo, ale podepsalo se to také na návaznosti výsledků celého Grand Prix a vloudila se tam jedna velká chyba - vypadnul nám jeden závodník z prvních tří míst a nhradil ho jiný. Výsledky GP pak vypadali následovně:
1 místo Jakeš Jan                        1 + 1 + 15 + 26  = 43 - 26 = 17
2 místo Doležal Míra                     7 + 4 + 32,5 + 11 = 54,5 - 32,5 = 22
3 místo Icha Zdeněk                     2 + 6 + 20 + 29 = 57 - 29 = 28

(součet umístění v jednotlivých závodech, kde se pak odečítá nejhoší umístění. Platí ovšem jen v případě, že jste se zúčastnili všech 4 závodů, pokud se zúčastníte jen 3 závodů, tak nelze nic odečítat a pokud 2 nebo 1, pak nejste v GP ani klasifikováni)

 

Správně mělo být:
1 místo Jakeš Jan                        1 + 1 + 15 + 26  = 43 - 26 = 17
2 místo Doležal Míra                     7 + 4 + 32,5 + 11 = 54,5 - 32,5 = 22
3 místo Vorel Marek                      30 + 2 + 18 + 4 = 54 - 30 = 24

 

Tímto se Markovi omlouvám za chybu a veřejně slibuji, že to dáme do pořádku.

Dále jsem přesvedčený o tom, že Zdeněk Icha nestojí o pohár který získal omylem a Markovi ho při nejbližší příležitosti předá, jakožto jeho právoplatnému držiteli. Díky Zdeňku a taky se prosím Tě nezlob.

///ed ad - dneska 25.10. mi volal Zdeněk Icha, že pochopitelně nestojí o pohár který mu nepatří a Markovi ho předá při nejbližší příležitosti.

Tohle je prozatím vše k ostudnému včerejšku. Výsledky včerejšího závodu a GP dplním až se z toho vzpamatuju a taky až se vykurýruju.

 Musím poděkovat Liboru Frolichovi za pár fotek, protože jinak bychom neměli žádné... zklamal tentokrát i fotograf, který nám hodně pomohl s počítáním výsledků, ale pak nějak chyběl při vyhlašování, takže nemáme fotky ani cen, ani pohárů ani ze samotného vyhlašování... a mám toho už fakt plný zuby pro dnešek ;)

Komentář ke článku (1)