Doporučujeme
2012

Závody - dírky

11.2. 2012 Sendražice - tradičně pěkná akce "pod taktovkou" Aleše Trnky, jediné co mě při závodu zaskočilo, byli tzv. "pomocné body" které se udělovali za panáka, grog nebo pivo a pro mě a další co alkoholu zrovna neholdují... =)
pomocný bod měl stejnou hodnotu jako chycený duhák, takže se při vyhlašování objevili i kuriozity v umístění, kdy lovec bez ryby byl před šikovnějším, který ryby nachytal a ten den to bylo vskutku umění, protože se chytalo naprosto minimálně. Já si tedy také raději dal jeden preventivní a pojišťovací grog =D
akci hodnotím kladně

12.2. 2012 Vrbová Lhota - tradičně málo ryb a z těhle závodů už začínám být značně otrávený a nespokojený. Pokud pořadatel konečně neudělá něco s obsádkou, tak nevím nevím jak chce dále pokračovat. Na místě přislíbil vysazení většího počtu menších ryb - pojedu tam ještě na jedny závody a uvidím jestli slovo dodrží.
Koná se tam snad deset závodů za rok a je to fakt víc otrava než zábava. Startovné roste, úroveň cen pro závodníky naopak klesá a ryby se téměř nechytají (jen na pár horkých místech)
nechci to teď odepsat - uvidíme jestli se to zlepší...

18.2. 2012 Ledec - jednak se mi hodně zamlouval systém bodování a vůbec celého závodu a druhak se nachytalo docela hodně ryb. Závod byl na 4 kola, v každém kole se udělalo pořadí všech závodníků, kteří rotovali na předem vyvrtaných dírkách. Vítězil nejnižší součet umístění.
V závodě bylo ještě jedno (páté) bonusové kolo, kdy se závodníci vraceli na dírku z prvního kola a kdo chytil první rybu toto kolo vyhrál - trvalo jen pár vteřin. Hodnotila se pouze tato jediná ryba a závodník si ji mohl nechat připsat do svého nejslabšího kola nebo kola, kde by mu tato ryba nejvíce pomohla s konečným umístěním. Jelikož základem úspěchu v takto hodnocených závodech je v podstatě chytit rybu v každém kole, tak to byla pro dost lidí kteří měli jedno kolo bez úlovku velká šance na výrazné zamíchání s pořadím.
Lichá kola byl povolen lov jen na umělé nástrahy (marmyška, smáčci, gumoví červi apd.), v sudých kolech bylo možno chytat stále na umělé nástrahy ale také na pstruhové těsto či masné červy - museli jste si tedy poradit ideálně s různými technikami lovu.
  Měl jsem umístění 10 (6*) + 1 + 3 + 3 = 17 (13*) - * rybu z pátého kola jsem si nechal napsat do prvního a pro mě nejslabšího kola, což mé umístění vylepšilo z 10 na 6, ale na celkovém pořadí to nic neměnilo.
Tyto závody se mi líbili opravdu moc, ať už z důvodu velmi spravedlivého hodnocení a bodování a také tam byl dostatek ryb, které se chytaly.
Hodnotím opravdu velmi kladně a rozhodně tam pojedu znovu, když budu mít možnost.
 

Sám jsem letos upustil od pořádání závodů na dírkách - nebylo dost vhodných termínů (krátká zima) a také scházelo vhodná zarybněná lokalita.

Komentář ke článku (31)