Doporučujeme
2012

Pravidla závodů

30.3.2009 Tipy, Trvalý odkaz

Občas mě udivuje, jak chtějí někteří závodníci upravovat pravidla závodů. Říkám si: Proč?

V případě, že mají pořadatelé jasně dané podmínky a dodržují je, tak mi rozum nebere, když si před nebo během závodu některý z účastníků stěžuje, obzvlášť v případě, když tam není poprvé a dobře ví jak to tam chodí.

Např.: někde se hodnotí pouze kapr (součet délek) a někde jinde zase a jen nejdelší kapr, bez ohledu na to že ho chytne někdo se štěstím a někdo jiný chytne třeba 30 kaprů jen o 1 cm menších. 
Já bych na loterijní závody, kde se hodnotí jen nejdelší ryba asi vůbec nejel, snad jen kdyby to bylo na vodě kam se za normálních okolností vůbec nedostanu a s vyhlídkou pěkného zachytání.
Pravidla jsou jasně daná, komu se libí ať jede, komu se nelíbí chodit nemusí - nikdo ho přece nenutí =D

Takže tip číslo 1: posuď  zda ti podmínky a regule závodu vyhovují.

 

Jednou se mi na závodech nedaleko Brna stalo, že se pravidla závodu měnila hned několikrát, tak abych jako cizák nemohl vyhrát =)
Nejdříve se počítalo vše 1cm = 1 bod, když jsem měl za hodinu  na ploticích asi 5 metrů, tak přišla první změna - počítá se výlučně ušlechtilá ryba. Těžkou hlavu jsem si z toho nedělal, neboť mi za tu hodinu najeli kapři. Za druhou hodinu jsem chytil 12 kaprů a měl asi 5 metrů na kaprech, pak jeden z domácích chytil úhoře 80cm (lilo tenkrát jako z konve) a pravidla se měnila znovu - vítězí nejdelší ryba. To už mě mírně rozladilo, nicméně stále jsem měl ještě 3 hodiny k dobru, zkoušel jsem chytat úhoře a nějaké jsem chytil, ale ani jeden nebyl delší než 80cm. Jelikož jsem chytal vedle stavidla a voda byla plná rostlin, tak jsem na poslední hodinu vsadil vše na jednu kartu, obětoval jednu plotici, na kaprovou matchku s vlascem 0,18 dal ztrojený návazec z  pletenky, ten největší háček co jsem měl a vyvěsil obětní plotičku. 15 minut před koncem jsem si vymodlil štiku 86cm. =D

Šel jsem na vyhlášení do přidružené hospůdky, pokoušel si objednat kafe... marně, nemluvila se mnou ani plácačka na mouchy. Pak jsem tam stál a připadal si neviditelný. Přišlo vyhlašování a už jsem ani nebyl překvapený, že mě nevyhlásili. Když jsem pak viděl kvůli čemu to ti tragédi udělali, tak jsem se začal nekontrolovatelně smát - hlavní cena byl dárkový koš asi tak v hodnotě 300 Kč !!! =D
Po tom všem jsem myslel že půjde aspoň o babetu =D

Nebudu tvrdit, že mě to nemrzelo... mrzelo, ale ne kvůli ceně, kterou bych klidně oželel. ;)

 

http://www.jalovydvur.cz/ ...tady to bylo XD

Průměrná známka: 1,91

Komentář ke článku (52)